Over ons

Wij zijn Henk en Dinja van Duinen en wij wonen met onze 3 dochter op boerderij ‘Hannekesgoed’ in Nijkerk. Samen runnen wij een pluimveehouderij. Naast pluimvee en honden hebben wij paarden, koeien en een kat. Op dit moment hebben we een roedel van 9 standaard ruwhaarteckels en 1 herder: Dana.

Ik ben Dinja, de opperbaas van de teckels. Al van kleins af aan was ik gek op honden en andere dieren. Gelukkig ben ik met een lieve boer getrouwd die, net als ik, ontzettend gek is van honden. Toen ik in 1998 op de boerderij kwam wonen had ik zelf een jack-russel terrier: Daisy en Henk had een lieve mengelmoes: Bobo. Bobo was niet erg waaks, daarom kreeg ik op mijn verjaardag Nouska, een bouvier.

In 2009 kregen wij Sophie, onze eerste teckel en met haar is het allemaal begonnen!

 

 

Sophie

Met Sophie is het allemaal begonnen. Ik wilde graag 
een hond die niet zo groot is, maar wel een echte hond.
En dat werd dus een teckel.
 
We hebben Sophie gekocht bij een boxerfokker. Zij hadden ook teckels en vonden het leuk om eens een nestje teckels te krijgen. Sophie komt uit nest met 6 broertjes en zusjes. Ik had keuze uit drie. Dat viel niet mee en uiteindelijk heb ik voor Sophie gekozen. Zoals het hoort zijn we met haar ook naar tentoonstellingen geweest. Waar ze een ‘uitmuntend’ en zeer goed heeft gekregen.
 
Sophie heeft 1 nestje gekregen van 6 pups.
Tijdens de tweede dracht, kreeg zij een ernstige baarmoederontsteking en is haar baarmoeder verwijderd. Haar pups waren niet levensvatbaar.
 

Sophie was een heerlijke hond en onze oudste. Ze was altijd bij Henk te vinden. Sliep op de bank, want als oudste had ze zo haar privileges.
Na een goed leven als moeder en stamoudste is Sophie helaas overleden.